Hiekkapuhallus

Hiekkapuhallus on puhdistusmenetelmä, jolla normaalisti puhdistetaan kappaleet ennen pintakäsittelyä eli maalausta. Hiekkapuhallamme niin lavat, rungot kuin teollisuusraudatkin. Puhallushallimme mahdollistavat sekä isojen että pienten kappaleiden käsittelyn.

Teemme hiekkapuhallusta muun muassa konepajateollisuudelle, kuljetusyrittäjille ja maataloustoimijoille. Tämän lisäksi palvelemme kaikenlaisia ja kaikenkokoisia asiakkaita.

Kattava ja kokonaisvaltainen palvelu

Meiltä saatte kaikki pintakäsittelypalvelut yhden katon alta – aina hiekkapuhalluksesta märkämaalaukseen. Tarvittaessa teemme myös rakenteiden ja koneiden purku- ja kokoonpanotöitä.

Palveluihimme kuuluvat hiekkapuhalluksen lisäksi kappaleiden tai koneiden kunnossapitomaalaus ja uudismaalaus. Maalaamomme sijaitsee Mellilässä Loimaan lähellä tien E 63 varressa hyvien kulkuyhteyksien varrella.

Mitä hiekkapuhallus on?

Metallin hiekkapuhallus on puhdistumenetelmä ennen maalaustyötä.

Hiekkapuhallus on puhdistusmenetelmä, joka suoritetaan normaalisti ennen maalaustyötä. Puhdistamme kaiken teollisuusmaalaamoomme maalaukseen tulevan raudan hiekkapuhalluksella. Hiekkapuhallusta käytetään yleensä maalattavan pinnan puhdistamiseen ja silottamiseen.

Joissakin tapauksissa sillä voidaan saavuttaa myös lopullinen pinta, jollei pintaa ole tarkoitus maalata, mutta tämä on todella harvinaista.

Hiekkapuhallus puhdistaa ja karhentaa pinnan

Sen lisäksi, että hiekkapuhallus puhdistaa metallin pinnan, se tekee siitä myös hieman karhean, mikä auttaa maalia pysymään paremmin.

Myös uusi metallipinta pitää hiekkapuhaltaa ennen maalausta

Puhdistaminen on tarpeellista uudenkin raudan ollessa kyseessä, koska uudessakin raudassa saattaa olla ruostetta. Hiekkapuhallus lujittaa samalla metallin pintaa kylmämuovautumalla.

Miten hiekkapuhallus tapahtuu?

Käsiteltävä kappale sijoitetaan ensin maalauskärryyn, jolla se kuljetetaan puhallushuoneeseen. Hiekkapuhalluksessa hiekka päästetään säiliöstä hiekkapuhalluskelloon, joka saa aikaan puhallukseen tarvittavan paineen. Tämän jälkeen kelloon päästetään ilmaa, minkä johdosta hiekka tulee kovalla paineella ulos suuttimesta.

Työturvallisuus

Hiekasta aiheutuva pöly on hengitettäessä vaarallista ja voi aiheuttaa erilaisia sairauksia. Hiekkapuhaltajamme käyttävätkin tästä syystä hiekkapuhalluskypärää, johon hengitysilma tulee aktiivihiilisuodattimen läpi.

Hiekkapuhallus ja pintakäsittelyt Foxjetiltä

Foxjet on pitkäaikainen hiekkapuhalluksen ja pintakäsittelyn osaaja. Yrityksemme on perustettu vuonna 1997, joten kokemusta alalta on kertynyt jo 20 vuoden ajalta.

Teollisuusmaalaamomme on erikoistunut pintakäsittelemään raskaan kuljetuskaluston sekä teollisuus- ja maatalouskoneiden osia ja komponentteja.

Asiakassuhteemme ovat hyvin pitkäaikaisia ja asiakkaat ovat tyytyväisiä palvelumme nopeuteen ja laatuun. Teemme kaikki työt sovitussa aikataulussa ja sovitun aikataulun mukaisesti.

Onko hiekkapuhallus ajankohtaista?

Ota yhteyttä Foxjetiin ja pyydä tarjous hiekkapuhalluksesta.

Ota yhteyttä » Tee tarjouspyyntö »

Ota yhteyttä

Ahjotie 6, 32300 Mellilä